Bigband & Zo kan het best beschreven worden als een showorkest, een extra uitgebreide bigband met grotere bezetting, waarin alle geïnteresseerde muzikanten uit de gemeente Marum en omstreken kunnen meespelen. Kenmerkend is dat zowel gezelligheid als kwaliteit centraal staan en dat de drempel om mee te doen laag is.

 saxen

Bezetting

In principe kunnen alle instrumentgroepen deel uitmaken van het orkest. Op dit moment bestaat de blazerssectie uit bas, trombone, hoorn, bariton, bugel, trompet, baritonsaxofoon, tenorsaxofoon, altsaxofoon, klarinet en fluit. Daarnaast wordt het orkest ondersteund door een combo, bestaand uit een basgitaar, electrisch gitaar, keyboard, percussie en drums.
Alle geïnteresseerde muzikanten, zowel beginnend als gevorderd, zijn van harte welkom in het orkest. Momenteel zouden we graag de alt-saxofoon sectie nog wat willen uitbreiden en ook zijn we nog op zoek naar enthousiaste klarinet spelers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Speel je een ander instrument en zou je ook wel eens willen meespelen? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs tijdens een repetitie en neem dan vooral je instrument mee! 

Repertoire

Tijdens repetities en optredens worden muziekstukken gespeeld in bigband stijl. Dit zijn de bekende bigband stukken als: "Fly me to the moon", "Summertime", "The girl from Ipanema" en "A String of Pearls". Maar ook moderne muziek in de bigband stijl staan op de lessenaars. Hier kun je denken aan nummers als: "Happy" van Pharell Williams, "Clocks" van Coldplay en "Treasure" van Bruno Mars.

Optredens

De ambitie van het orkest is om een aantal optredens per jaar te verzorgen, bijvoorbeeld tijdens festivals en feesten, maar ook concerten in samenwerking met andere muzikanten, zangers of zangeressen. Ieder voorjaar organiseert Bigband & Zo een eigen concert in het Barontheater in Opende.