Vuurwerk 2018

2018 was een bijzonder jaar voor Bigband & Zo! We konden namelijk ons vijf-jarige jubileum gaan vieren met een een groots voorjaarsconcert, die we voor de gelegenheid om zouden dopen tot lustrumconcert. Maar voordat dat het zover was, startten we het jaar natuurlijk met het traditionele nieuwjaarsconcert op 6 januari, samen met de showband. In de maanden die volgden werkten we aan de uitbouw van ons repertoire. Nieuwe nummers waren onder andere: September van Earth Wind & Fire, een medley van Toto, de Greatest Hits van Queen, What A WonderFul World van Louis Armstrong en Copacabana van Barry Manilow.

Kerstposter Surhuisterveen

Moet je nog cadeautjes kopen voor kerst? Of gewoon andere boodschapjes aanvullen? Doe het onder de swingende klanken van Bigband & Zo in Surhuisterveen. We staan in het centrum iedereen warm te houden met onze muziek. En er is nog veel meer te doen, dus waar wacht je nog op? Deze zaterdag, ga je naar Surhuisterveen!

Komende feestmaand zal Bigband & Zo drie keer optreden. Zaterdag 15 December zijn we 's middags in het centrum van Surhuisterveen en 's avonds op de Kerstmarkt in Nuis. Op 22 December treden we op in het gemeentehuis van Grootegast, om daar het afscheid van de gemeente muzikaal te omlijsten. Op het laatste optreden zal ook Vera Sutman met ons meezingen. Let wel; het optreden in Grootegast is alleen toegankelijk voor Grootegasters.

Swingend kerst repertoire

Om de kerstsfeer extra te verhogen hebben we naast ons gewone repertoire ook een flinke dosis kerstnummers toegevoegd. Uiteraard spelen we de klassiekers "I'm Dreaming Of A White Christmas", "Santa Claus Is Coming To Town" en "Rudolph The Red Nose Reindeer". Maar we hebben ook drie nieuwe kerstnummers ingestudeerd. Bigband versies van "All I Want For Christmas", "The Most Wonderful Time Of The Year" en "Have Yourself A Merry Little Christmas" maken een 'Swinging Christmas' helemaal af!

 

We hebben er veel zin in en hopen dat we met onze muziek dat beetje extra kerstgevoel kunnen geven aan het publiek. Tot dan!

Herfstconcert 2018 Leek

Op uitnodiging van Sikko Cazemier stond Zaterdag 10 November Bigband & Zo op het podum van het Rodenburgtheater in Leek. Voor zo’n eerste keer wisten we niet zo goed wat we moesten verwachten. Ons traditionele voorjaarsconcert in Opende kent een vaste fanbase en kunnen we ook vaak uitverkopen. Zou Leek wel zitten te wachten op een herfst concert van ons?

Het eerste publiek is binnen!

Gelukkig stond het eerste publiek al ruim voor aanvang, en speelden we voor zo’n 40 man de geafficheerde warme klanken. Op de setlist inmiddels Bigband & Zo klassiekers als Smooth Operator en Don’t Know Why, maar ook nieuwe nummers als The Bare Necessities uit de film Jungle Book, Skyfall van Adele en The Party Rock Anthem van LFMAO. Ook onze Good Old Times medley, met repertoire van de afgelopen vijf jaar, konden we dit keer nog eenmaal ten gehore brengen. Ladyspeaker Gonda de Vries kondigde alle nummers vakkundig en met enthousiasme aan.

herfstconcert 2018 ladyspeaker

Klap je even mee?

Dirigent Hans Jonker zorgde dat het publiek nog even scherp bleef met een verwarrend klapspelletje, waarin naast publiek ook de big band aan mee moest doen. En eerlijk is eerlijk, ook niet alle leden konden goed in de maat blijven klappen

Volgend jaar weer?

Het was een leuke ervaring, zo’n herfstconcert. Wie weet komt zo’n concert ook in 2019 op de agenda! De komende weken zullen we ons eerst op gaan maken voor het 'kerst seizoen'. We hebben ontzettend veel zin in onze optredens in Grootegast, Nuis en Surhuisterveen!

 

Herfstconcert Poster

Bigband & Zo maakt de koude november maand een stuk aangenamer met warme klanken op het herfst concert, zaterdag 10 november in het Rodenburgtheater te Leek.

Het is de eerste keer dat Bigband & Zo optreedt in het theater in Leek. "We hebben er daarom extra veel zin om er een prachtige avond van te maken", aldus dirigent Hans Jonker. “We hebben een mooi gevarieerd programma, dat voor jong en oud zeker de moeite waard zal zijn om naar het Rodenburgtheater te komen!"

De gespeelde muziek is veelzijdig en toegankelijk; er wordt moeiteloos gewisseld tussen nummers van Coldplay, Queen, Louis Armstrong, Earth Wind & Fire, Leonard Cohen en Bruno Mars.

Kaartjes kosten €5,00 per stuk en zijn vooruit te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (geen transactiekosten) en rodenburgtheater.nl (+1 euro transactiekosten).Zet de datum alvast in je agenda, want dit concert wil je niet missen!