Zeer geslaagd concert in uitverkocht Barontheater

‘Ze worden elk jaar beter, een heel goed concert!’, ‘Wat een fijne avond, we hebben genoten!’, ‘Volgend jaar gaan we zeker weer!’. Zomaar enkele reacties uit het publiek na het concert dat Bigband & Zo op zaterdag 23 april gaf in het Barontheater in Opende. Vorig jaar zat de zaal al bijna helemaal vol, en dit jaar was het theater een paar dagen van tevoren al helemaal uitverkocht.

dsc 9658

Thema van het concert was: “Rhythm of the Night”. Het publiek werd opgewarmd met een klein stukje uit dit swingende nummer van DeBarge. Voor de pauze speelde het orkest een aantal Bigband klassiekers zoals “Four” en “Pennsyvania 6-5000”. Maar ook de huidige muziek werd niet vergeten met nummers van Coldplay en het bekende “Feeling Good”, onder andere vertolkt door Michael Bublé. Helaas was Michael verhinderd, maar in Agnieta de Bruin van het duo Senza, had Bigband en zo een geweldige vervangster!

Na de pauze was er een kort optreden van het duo Senza, waarna Daan Jonker plaats nam achter het drumstel en het publiek opzweepte met een geweldige drumsolo die overging in het nummer “Rhythm of the Night”, dat dit keer in zijn geheel werd gespeeld. De Bigband vermaakte het publiek na de pauze met goed in het gehoor liggende nummers van Earth, Wind and Fire, Michael Jackson en Bruno Mars. Het feest werd in stijl afgesloten met zwarte zonnebrillen, een deukhoed en het nummer “Everybody Needs Somebody” uit de Blues Brothers.

Foto’s van deze mooie avond zijn hier te vinden!