Februari

Deze maand zijn we ons volop aan het klaarmaken voor twee concerten: het voorjaarsmuziekfestival (7 maart) en Roadtrip & Zo (18 april), beiden in het Barontheater in Opende.

Dat betekent oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Alle lastige stukken staan extra vaak op de lessenaar. Maar dat levert ook resultaat op! Waar we in December nog moeite hadden met overgangen in 'Motown Tribute' gaan deze inmiddels mooi soepeltjes over van het ene in het andere nummer. Ook 'Theme From New York New York' was in Januari nog niet om aan te horen, maar is inmiddels al goed te herkennen als ik het beroemde stuk, origineel vertolkt door Frank Sinatra.

Nieuwe stukken gaan we niet meer instuderen maar dus des te meer puntjes op de i zetten. Daarom heeft het koper eind deze maand ook nog een extra sectie repetitie. Zodat we straks iedereen blij kunnen maken met twee mooie concerten!

Onze agenda: 

  • Woensdag 5 februari Repetitie De Vrijborg, Nuis, 19:30 – 22:00 uur
  • Woensdag 12 februari Repetitie De Vrijborg, Nuis, 19:30 – 22:00 uur
  • Woensdag 19 februari Repetitie De Vrijborg, Nuis, 19:30 – 22:00 uur
  • Woensdag 26 februari Sectierepetitie koper, Bunga Pala, Marum, 19:30 – 22:00 uur

Lees meer informatie over het voorjaarsmuziekfestival & het Roadtrip & Zo Concert.

Bigband & Zo luidt het voorjaar in met swingende klanken op het voorjaarsconcert, zaterdagavond 18 april in het Barontheater te Opende. Het thema is ‘Roadtrip & Zo’. “Veel moderne popmuziek is ontstaan in de Verenigde Staten. Daarom leek het is ons een mooie gelegenheid om een muzikale roadtrip te plannen met lekkere hits over de autoradio", aldus dirigent Hans Jonker. “We spelen onder andere: Theme from New York, New York, Georgia On My Mind en Sweet Home Chicago. Maar ook echte swingende klassiekers als I Want You Back, Isn’t She Lovely en een heuze Motown Tribute. Ik weet zeker dat het voor iedereen een heerlijke trip zal zijn in het Barontheater!"

Kaartjes kosten €5,00 per stuk en zijn te reserveren via dit formulier.  De deuren gaan open om 19:00 uur en Bigband & Zo begint te spelen om 19:30 uur. Zet deze datum alvast in je agenda, want dit concert wil je niet missen!

Nieuwjaarsreceptie Showband Marum 2020

Op zaterdag 4 januari 2020 luidde vereniging Showband Marum officieel het nieuwe jaar in met een receptie in Ons Centrum te Marum. Vanaf 16:00 was iedereen welkom om te komen luisteren wat 2020 in petto heeft voor onze vereniging.

Bigband & Zo trapte af met stukken uit oud en nieuw repertoire (passend thema, niet?). Onder andere Come Fly With Me, Hit The Road Jack, Imagine & Think kwamen voorbij. De stemming zat er meteen goed in waarna achtereenvolgens de jeugd guard, jeugd muzikanten, Thunder Stix en de Showband hun kunsten vertoonden aan het publiek. Tussen de optredens door was er een terugblik op afgelopen jaar en natuurlijk een vooruitblik op 2020 door de voorzitter. Ook werden diverse leden in het zonnetje gezet. Ofwel vanwege hun goede inzet ofwel omdat ze afscheid namen van de vereniging.

Na de nieuwjaarsreceptie weet je het pas zeker: nu is het nieuwe jaar écht begonnen. Wij kijken vooral uit naar de studiedag op 7 maart en ons jaarlijkse concert op 16 april in het Barontheater Opende! 

nieuwjaarsreceptie2020 3

nieuwjaarsreceptie2020 2

nieuwjaarsreceptie2020 4

Cadeautje van Sint Nicolaas

Afgelopen repetitie had Sint Nicolaas een pakketje meegebracht! Niemand wist nog wat er in zat en de big band keek vol verwachting toe hoe dirigent Hans het pakketje openmaakte. Langzaam maar zeker werd duidelijk dat het iets voor een drummer was, maar wat dan? Nieuwe toms of bekkens? Nee nee, niks van dit alles, want toen een mooi leren zitje uit de doos werd gehaald was het duidelijk: een nieuwe kruk voor de drummer! 

Sint Nicolaas had goed opgelet bij de vorige repetitie en gezien dat we er zeker eentje konden gebruiken. Hidde (die er eventjes was ter vervanging van onze vaste drummer Sjoerd) kon het cadeau meteen in gebruik nemen. En het drumde me toch lekker! De hele band speelde meteen een stukje beter! Daar geen we nog heel lang plezier van hebben!

Dickens Festijn Sfeer Foto

Bigband & Zo uit Marum zal op zondag 15 december alle bezoekers van het Dickens Festijn in echte kerstsferen brengen. Het repertoire van deze big band is voor deze gelegenheid aangepast en zit vol met klassieke kerst nummers waaronder ‘Have Yourself A Merry Little Christmas’ en ‘The Most Wonderful Time of The Year’. Maar ook andere nummers als Louis Armstrong’s ‘What A Wonderful World’, Lady Gaga’s ‘Shallow’ en het schitterende ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen. Maar de band speelt niet alleen nummers om bij weg te dromen. Iedereen kan meedansen en zingen op Aretha Franklin’s ‘Think’ en ‘All I Want For Christmas Is You’ van Mariah Carrey. “We hebben ontzettend veel zin om er een echt (kerst)feestje van te maken” aldus dirigent Hans Jonker. “We hebben er een echt afwisselende mix muziek van gemaakt waar jong en oud van kan gaan genieten!”

Bigband & Zo speelt Zondag 15 december 2019 tussen 14:00 en 19:00 uur. Lees meer informatie over het dickensfestijn.

 

logo medium2x