Trumpet Party

Per direct zijn we op zoek naar versterking van onze koperblazers! We zoeken een enthousiaste:

LEAD TROMPETTIST

Ben jij die enthousiaste trompettist doe we zoeken? Schrik jij niet van af en toe een solo blazen? Tetter jij die hoge C er zo uit (of wil je dat leren?) En wil jij plezier hebben in muziek maken met de leukste bigband van het Westerkwartier? Wacht niet langer en kom lekker meespelen op woensdagavond in De Vrijborg te Nuis vanaf 19:30! Daar repeteren we elke week. We treden ongeveer vijf keer per jaar op in het Noorden van Nederland. We spelen gevarieerde swing muziek: van moderne pop in swing tot klassieke bigband en alles daartussen in. En tussendoor hebben we veel plezier, want dat staat - samen met mooie muziek maken - voorop! Hier lees je er alles over!

En ben jij die trompettist niet, maar ken je wel iemand? Laat het ons weten! Of speel je een bas of bastrombone? Dan ben je ook van harte welkom. Lees meer in: muzikanten gezocht.

(plaatje via Unsplash)

Studiedag Bigband & Zo

Het kan weer! Op 12 maart 2022 staat onze jaarlijkse studiedag op het programma, in de Vrijborg in Nuis. Een belangrijke dag, want tijdens deze dag kunnen we extra aandacht besteden aan al onze (nieuwe) muziekstukken. Dat kunnen we natuurlijk goed gebruiken voor ons concert en de andere aankomende optredens. 

We hebben een mooie mix van sectierepetites en gezamenlijke repetities. De sectierepeties worden begeleid door gastdocenten: Jaap Wils voor koper, Ruud Splinter voor de houtblazers en ritme repeteert samen met Sebastiaan Demydcuk. 

Zoals je ziet is het een mooie mix van hard werken en gezelligheid! We hebben er onwijs veel zin in!

Foto: via Wikimedia / Flickr: https://www.flickr.com/photos/45773247@N02/5206846979 CC license / author Brothers Le: https://www.flickr.com/people/45773247@N02
Bruno Mars debuteert in 2010 met het album Doo-Wops & Hooligans. Het staat vol met optimistische popliedjes als “Just The Way You Are”, “Grenade” en “Marry You”. Het was meteen een groot succes, er werden miljoenen exemplaren verkocht. Ook de singles werden grote internationale hits. De nummers werden samen met Bruno Mars geschreven.
 

Runaway Baby

Op het album stond ook het nummer Runaway Baby. Dit nummer is geschreven door Bruno Mars, Philip Lawrence, Ari Levine and Brody Brown, net als veel andere nummers op het album. Het nummer haalt veel muziekstijlen aan: funk, pop, rock, doo-wop en soul. Het is een lekker ritmisch nummer. De tekst is wel wat dubieus: het gaat over een playboy die schaamteloos een vrouws hart wil breken. Critici hebben dan ook vaak waardering voor het nummer maar zijn over de tekst minder te spreken.

Grammy Awards

De bekendste live uitvoering is tijdens de Grammy Awards in 2012. Bruno Mars speelde met zijn band de tent helemaal plat. Inclusief mooi intermezzo en dansje.
 

 

Zeg nou zelf, dat kunnen wij toch ook? 9 april zullen we het nummer sowieso spelen op ons voorjaarsconcert. Of we er dan ook bij dansen? Daar kom je maar op één manier achter! 😉 - zet het in elk geval in je agenda!
 
Foto boven artikel via Wikimedia / Flickr: //www.flickr.com/photos/45773247@N02/5206846979
CC license / author Brothers Le: //www.flickr.com/people/45773247@N02

Drummer, (Bas)trombonist, besbassist, trompettisten en tenorsaxofonisten gezocht!

🎉 We zijn weer begonnen met repeteren na de corona crisis! Onze Alt-saxofoon sectie is flink uitgebreid! Maar een aantal leden hebben aangegeven niet meer terug te keren bij Bigband & Zo.

🥁Onze Drummer kan Bigband & Zo niet goed meer combineren met zijn studie. Dus zoeken we een nieuwe enthousiasteling op de kruk achter het drumstel.

🎺 We zijn op zoek naar uitbreiding in onze koper sectie: met name op het gebied van het zware werk als een (bas)trombonist, besbassist. Ook kunnen we enkele tenorsaxofonisten of trompettisten gebruiken!

🎶 Lijkt het jou leuk om te spelen bij de leukste en gezelligste big band in het Westerkwartier? Kom eens langs op een repetitie, op woensdag avond vanaf 19:30 uur in de Vrijborg te Nuis. Hier lees je alles. En hopelijk zien (én horen) we jou binnenkort meespelen!