(Bas)trombonist, besbassist, trompettisten en tenorsaxofonisten gezocht!

We zijn weer begonnen met repeteren na de corona crisis! Onze Alt-saxofoon sectie is flink uitgebreid! Maar een aantal leden hebben aangegeven niet meer terug te keren bij Bigband & Zo. We zijn op zoek naar uitbreiding in onze koper sectie: met name op het gebied van het zware werk als een (bas)trombonist, besbassist. Ook kunnen we enkele tenorsaxofonisten of trompettisten gebruiken!

Lijkt het jou leuk om te spelen bij de leukste en gezelligste big band in het Westerkwartier? Kom eens langs op een repetitie, op woensdag avond vanaf 19:30 uur in de Vrijborg te Nuis. Hier lees je alles. En hopelijk zien (én horen) we jou binnenkort meespelen! 

Een receptie in Nuis (2020)

Yes! Na de zomerstop kunnen we eindelijk kunnen we weer muziek maken! Aanstaande woensdag komen we na anderhalf jaar afwezigheid weer bijeen in De Vrijborg te Nuis. Om 19:00 is inloop, om 19:30 start de repetitie. Het vorige seizoen hebben we maar beperkt muziek kunnen maken. Soms alleen sectierepetities en een aantal keren met zijn allen. Dit ging wat betreft corona besmettingen allemaal goed, we konden ook goed op afstand van elkaar zitten. Dit zal komende repetie weer de opzet zijn. Hopelijk gaat het dit jaar een stuk beter wat betreft corona, blijft iedereen klachtenvrij en kunnen we misschien ook wel uitkomen naar een mooi voorjaarsconcert in 2022.

Tot aanstaande woensdag. En ben je nog geen lid maar wil je graag eens muziek maken, voel je vrij om gewoon langs te komen! Of lees hier meer!

Vanwege de nieuwe corona maatregelen zijn de repetities opgeschort tot in elk geval 11 november. Hoewel we volgens de richtlijnen van het RIVM veilig kunnen spelen, moet onze oefenlocatie Ons Centrum helaas de deuren sluiten. De komende tijd houden we de ontwikkelingen in de gaten en beraden we ons of we na 11 november de repetities weer kunnen hervatten. We hopen natuurlijk dat iedereen gezond blijft en we snel weer muziek kunnen maken!

Frank Sinatra

Afgelopen woensdag was het weer tijd voor nieuwe muziek op de lessenaar. Een echte Sinatra classic! Het is eigenlijk een vertaling van het Franse Laisse moi le temps van Michelle Jourdan en Claude Vasori en in het Engels vertolkt door Sinatra. Het kwam uit in 1973. Dus echt nieuw is het nummer natuurlijk niet.  De eerste tonen waren wat aarzelend, zoals altijd bij een eerste keer spelen, maar na drie pogingen stond de basis al goed! De komende weken maken we er iets moois van. En dan hopen dat we in deze corona tijd eens kunnen optreden, dan kunnen we het aan publiek laten horen! En luister hier naar een versie van Sinatra!

 

Oktober

Waar we halverwege September nog konden genieten van mooie dagen is deze warmte in Oktober echt verdwenen. We kunnen ons opmaken voor het seizoen met vallende bladeren, koppen snert, dampende chocolademelk en natuurlijk heel veel mooie muziek. Ook deze maand repeteren we elke woensdag in Ons Centrum te Marum.

Op het programma staan onder andere muziek van Earth Wind & Fire met In the Stone. Ook pakken we Whiplash er weer bij. Daarnaast gaan we nog meer motown soul classics spelen: A Motown Tribute, I Wish van Stevie Wonder en I Want You Back van de Jackson Five. De muziekcommissie gaat deze maand ook weer alle input van de leden bij langs (en de longlist van titels) om nieuwe muziek te bestellen. Zodat we ook komende maanden in ieder geval veel warme klanken kunnen laten horen!