Picknickconcert in Cultuurkoepel Nuis

cultuurkoepel 01 522x391Op zondagmiddag 14 juni treedt Bigband & Zo vanaf 15.00 uur op in de Cultuurkoepel, die in de achtertuin van de Coendersborch te Nuis staat. Vera Sutman levert daaraan een vocale bijdrage. Ze brengen een swingend repertoire, variërend van Duke Ellington tot Freddy Mercury en natuurlijk mag Summertime van Gershwin niet ontbreken.

Vera Sutman, geen onbekende in het noorden, heeft als leadzangeres de afgelopen jaren veel muzikale ervaring opgedaan in diverse bands. Dat ze ook met bigbands overweg kan, bewees haar optreden met het Noordpool Orkest van Reinout Douma tijdens de Nacht van Noord in 2013.

Sinds mei vorig jaar is de Cultuurkoepel in de achtertuin van de Coendersborch in gebruik. Het is daar neergezet door het Groninger Landschap. Het betreft een uniek bouwwerk met een uitstekende akoestische werking op een al even unieke plek. De Cultuurkoepel is bij uitstek een plek om tijdens het concert te genieten van een zelf meegebrachte picknick. Aan de omgeving de taak om invulling aan de plek te geven door er culturele evenementen te organiseren, zoals op 14 juni. Ook de Activiteitencommissie Kerken Nuis-Niebert wil daaraan meedoen door er ‘s zomers een concert te organiseren. Men dient tijdens het concert wel zelf (tuin)stoelen mee te nemen of een plaid om op te zitten.

Er is voor de kinderen ruimte genoeg op en rond het terrein om zich te vermaken, bovendien zal er een springkussen aanwezig zijn. Op het terrein zijn ook koffie en thee of andere drankjes verkrijgbaar. De entree van het concert zelf is gratis. Het concert gaat niet door wanneer er die middag regen wordt verwacht. Uiterlijk om 12.00 uur staat daarover een melding op de website nuisniebert.nl. Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door Albert Heijn in Marum.