Voor dit seizoen zijn we bij BigBand&Zo nog op zoek naar muzikale versterking om de komende tijd weer te knallen tijdens onze optredens en repetities. Kom jij ook meedoen?

Bigband & Zo zoekt nog enthousiaste:

  • Trompettisten, Bastrombonist of BesBassist

Je hebt misschien een paar vragen voordat je mee wil doen.  Hieronder proberen we je alvast wat antwoorden te geven:

Hoe goed moet je een instrument beheersen?

Je kunt op elk niveau instappen bij Bigband & Zo. Het is handig als je een eigen instrument hebt en bladmuziek kunt lezen. We spelen stukken van verschillend niveau, de één is wat moeilijker als de andere (als je een beetje verstand hebt van moeilijkheidsgraden: onze nummers wisselen tussen grade 3 en 4). Als een nummer tijdens de repetitie niet helemaal lukt, krijg je natuurlijk de tijd om het in te studeren. Voorop staat samen mooie muziek maken. Is het na repeteren en studeren écht te moeilijk, dan zoeken we naar een oplossing.

Wat spelen jullie voor muziek?

We hebben een gevarieerd repertoire van lichte muziek uit alle decennia: van de 60s tot de 00s, van Louis Armstrong tot Queen tot Coldplay tot Amy Winehouse tot Michael Bublé tot... En er is altijd ruimte voor nieuwe suggesties! Die kun je aanmelden bij onze muziek commissie. Deze commissie zal in afstemming met de rest van de band en de dirigent muziek bestellen.

Wanneer repeteren jullie?

Bigband & Zo repeteert iedere woensdagavond onder enthousiaste leiding van Hans Jonker. De repetities vinden plaats in De Vrijborg, Nieuweweg 80 in Nuis en duren van 19.30-22.00 uur. 

Hoe vaak spelen jullie voor publiek?

We hebben ongeveer 5-6 optredens verspreid over het jaar. Vaste prik is ons voorjaarsconcert in het Barontheater in Opende. Daarnaast spelen we wel eens op kleine festivals, in stads- of winkelcentra en in december vaak op de kerstmarkt. Hier zie je onze agenda. En wil je ons boeken? Dat kan!

Vertel me niks meer, ik wil meedoen! Hoe doe ik dat?

Kom gerust eens meespelen op een repetitie, je bent altijd welkom. We hebben elke woensdag repetitie. Hier vind je alle contact informatie.

collage bigbandenzo