De meest gestelde vragen over BigBand & Zo hebben we op deze pagina opgeschreven. Mis je nog iets? Neem contact met ons op en we zetten 'em erbij.

Hoe goed moet je een instrument beheersen om mee te kunnen spelen?

Je kunt op elk niveau instappen bij Bigband & Zo. Het is handig als je een eigen instrument hebt en bladmuziek kunt lezen. We spelen stukken van verschillend niveau, de één is wat moeilijker als de andere (als je een beetje verstand hebt van moeilijkheidsgraden: onze nummers wisselen tussen grade 3 en 4). Als een nummer tijdens de repetitie niet helemaal lukt, krijg je natuurlijk de tijd om het in te studeren. Voorop staat samen mooie muziek maken. Is het na repeteren en studeren écht te moeilijk, dan zoeken we naar een oplossing.

Waar en wanneer repeteren jullie?

Bigband & Zo repeteert op de woensdagavond onder enthousiaste leiding van Hans Jonker. De repetities vinden plaats in De Vrijborg, Nieuweweg 80 in Nuis en duren van 19.30-22.00 uur. 

Ik wil wel een keertje meespelen? Hoe doe ik dat?

Kom gerust eens meespelen op een repetitie, je bent altijd welkom. Het is handig om van tevoren even te mailen of te bellen. Hier vind je alle contact informatie.

Wat spelen jullie voor muziek? En mag ik ook zelf nummers voordragen?

We hebben een gevarieerd repertoire van lichte muziek uit alle decennia: van de 60s tot de 00s, van Louis Armstrong tot Queen tot Coldplay tot Amy Winehouse tot Michael Bublé tot... En er is altijd ruimte voor nieuwe suggesties! Die kun je aanmelden bij onze muziek commissie. Deze zal in afstemming met de rest van de band muziek bestellen.

Hoe vaak spelen jullie voor publiek?

We hebben ongeveer 5-6 optredens verspreid over het jaar. Vaste prik is ons voorjaarsconcert in het Barontheater in Opende. Daarnaast spelen we onder andere op festivals, (bedrijfs)feesten in stads- of winkelcentra en in December vaak op de kerstmarkt. Hier zie je onze agenda. En wil je ons boeken? Dat kan!

Wat kost een optreden van Bigband & Zo eigenlijk?

Zie de pagina Optreden Bigband & Zo boeken

Dat '& Zo' is me niet helemaal duidelijk, welke instrumenten kunnen meespelen?

In principe kunnen alle instrumentgroepen deel uitmaken van het orkest. Op dit moment bestaat de blazerssectie uit trombone, bariton, eufonium, trompet, baritonsaxofoon, tenorsaxofoon, altsaxofoon, klarinet en fluit. Daarnaast wordt het orkest ondersteund door een combo, bestaand uit een basgitaar, electrisch gitaar, keyboard, percussie en drums. Onze dirigent Hans Jonker houdt de balans van ons orkest goed in de gaten en kan aangeven of een instrument (nu) wel of niet past bij ons orkest.

Wie heeft de muzikale leiding bij Bigband & Zo? 

Hans Jonker is onze dirigent en doet elke woensdag zijn stinkende best om de bigband in het gareel te houden. Wij (de leden van de bigband) zijn heel erg blij met het enthousiasme en de energie van Hans. Hij weet altijd het beste uit onszelf naar boven te halen. En dat hoor je weer in onze optredens en onze repetities!